04_BLJ_Kampagnelogo

Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane

Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane er officielt godkendt af LO. Dermed er et års arbejde med opbygning, planlægning, hovedbestyrelses-debatter, vedtægtsændringer og kongresser afsluttet med LO Hovedbestyrelsens godkendelse. Nu kan vi starte arbejdet i Brancheorganisationen (helt) officielt.

Nu i fuld vigør

Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane (BLJ) har faktisk fungeret siden 1. maj, hvor FPU’s medlemmer trådte ind i den nye organsation. Dansk Jernbaenforbund har dog først trådt ind efter godkendelsen på LOs hovedbestyrelsesmøde fredag den 19. maj. Med begge fagforbund på plads er Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane nu i fuld vigør.

 

Flyvebranchens Personale Union og Dansk Jernbaneforbund er således to organisationer i samme hus, og fremover vil fælles politiske initiativer og overordnet organisatorisk arbejde foregå i regi af vores fælles samarbejde med navnet Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane. Brancheorganisationen vil således på dagligt plan fungere som et sekretariat, der skal bistå de to fagforbund med administrative opgaver, og som samtidigt dermed har til formål at styrke service og rådgivning af medlemmerne.

Du kan læse mere om organisationens vedtægter på brancheorganisationen.dk. En hjemmeside, der vil blive udvidet i takt med  brancheorganisationens virke.

 

FPU nyhedsbrev

Modtag nyheder om dit fag, om FPU og om branchen.

Vi udsender nyhedsbreve ca. hver 2. måned.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Fakta om FPU

Flyvebranchens Personale Union (FPU) organiserer både piloter, kabinepersonale og AFIS operatør i hele Skandinavien og Grønland, og herudover vi den største organisation i Danmark der organiserer piloter.

FPU har eksisteret siden 1970. FPU ledes demokratisk af en valgt daglig ledelse med formand og næstformanden og en bestyrelse bestående af formændene fra de største medlemsafdelinger.

FPU er tilsluttet LO via Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane. Herudover er vi medlem af DALPA, ECA, IFALPA, NTF, ETF og ITF.

FPU arbejder strategisk efter vores 4 bærende værdier:

  • Medlemmerne i centrum
  • Udvikling
  • Respekt
  • Åbenhed

Skriv et svar