Cimber-piloter stemmer ja til ny overenskomst

Cimber-piloter stemmer ja til ny overenskomst

Et stærkt flertal af piloterne i CityJet-ejede Cimber har onsdag stemt ja til den ny overenskomst.

Cimber er underleverandør til SAS, og dermed flyver piloterne i SAS-uniform. Men i løbet af sommeren har piloterne dog også haft andre ting på skemaet end SAS-kunder. Forhandlingerne om piloternes overenskomst har nemlig strakt sig over de sidste par måneder.

Overenskomsten blev til sidst forhandlet på plads efter 17 timer i Forligsinstitution, hvor FPU og CityJet i de tidlige morgentimer 12. juli 2017 skrev under på en aftale. Herefter gik aftalen til afstemning blandt medlemmerne.

Inden mødet i Forligsinstitution havde parterne allerede forhandlet gennem flere måneder. CityJet stod imidlertid stejlt på en række ultimative sparekrav, hvorefter FPU med den øvrige LO-fagbevægelse i ryggen ikke så anden udvej end at varsle konflikt.

FPU vil i den forbindelse gerne takke de øvrige forbund for deres opbakning. Den har været med til at sikre en god og fair overenskomst for piloterne i Cimber de næste tre år.

FPU’s lokale repræsentanter i Cimber har i den grad kæmpet for at få landet en god aftale og har i perioder i løbet af sommeren måtte sætte dagligdagen på stand-by til fordel forhandlinger og ikke mindst medlemsmøder.

“Det har været vigtigt for os, at vi stod sammen om det her, og at aftalen var god for alle vores piloter, ikke kun dem med mange års erfaring. Det synes jeg, at vi kom i mål med,” siger Peter Hjort, formanden for piloterne i Cimber.

FPU nyhedsbrev

Modtag nyheder om dit fag, om FPU og om branchen.

Vi udsender nyhedsbreve ca. hver 2. måned.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Fakta om FPU

Flyvebranchens Personale Union (FPU) organiserer både piloter, kabinepersonale og AFIS operatør i hele Skandinavien og Grønland, og herudover vi den største organisation i Danmark der organiserer piloter.

FPU har eksisteret siden 1970. FPU ledes demokratisk af en valgt daglig ledelse med formand og næstformanden og en bestyrelse bestående af formændene fra de største medlemsafdelinger.

FPU er tilsluttet LO via Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane. Herudover er vi medlem af DALPA, ECA, IFALPA, NTF, ETF og ITF.

FPU arbejder strategisk efter vores 4 bærende værdier:

  • Medlemmerne i centrum
  • Udvikling
  • Respekt
  • Åbenhed