Det kan FPU hjælpe med

Luftfartsbranchen er en spændende branche, men det er også en branche præget af hård konkurrence.

Derfor er det vigtigt, at du som ansat har en stærk faglig repræsentant.

FPU står parat, og vi hjælper dig med:

Fair og gode arbejdsvilkår

En overenskomst sikrer fair løn- og arbejdsvilkår. Vi arbejder for at hele luftfartsbranchen er overenskomstdækket, hermed sørger vi, at du får de vilkår du fortjener. Og vi sørger for, at du fx ikke snydes for pension, løn og løn under sygdom

Tjek af din ansættelseskontrakt og papir

Vi tilbyder altid at tjekke din ansættelseskontrakt før og løbende under dit ansættelsesforhold, så vi kan sikre, at du ikke bliver snydt for noget. Vi kan også tjekke dine lønsedler, hvis du er i tvivl om, du skulle blive snydt eller du mangler tillæg.

Arbejdsskader

Vores socialrådgivere hjælper dig i forbindelse med arbejdsskader og ulykker og sørger for, at du får erstatning.

Juridisk og faglig hjælp

FPU har medarbejdere klar til at yde dig hjælp og støtte i dit ansættelsesforhold, hvis der skulle opstå problemer. Hvis du får et problem på dit job, eller hvis du har spørgsmål til dine rettigheder, er vi klar til at rådgive dig personligt. Vi fører også din sag gratis hele vejen, også hvis det kræver en advokat.
Arbejdsmiljø

Vi hjælper dig og din arbejdsplads med et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø, og vi uddanner yderligere også din lokale arbejdsmiljørepræsentant, så du får et endnu bedre arbejdsmiljø.

Strejkekasse

I FPU tror vi på dialog og samarbejde, men nogle gange kan det ende med en lovlig konflikt på arbejdspladsen, og her har vi et stort fagligt bagland i LO, der hjælper med sympatikonflikter, hvis der er konflikt på din arbejdsplads. Vi udbetaler naturligvis fuld strejkegodtgørelse ved strejke, blokade og lockout på din arbejdsplads.

Internationalt arbejde og dækning

Gennem vores internationale organisationer arbejder vi aktivt for dig og dine arbejdsforhold i branchen. FPU er medlem af forskellige brancheorganisationer på nationalt, nordisk, europæisk og internationalt niveau. Hos os får du yderligere et IFALPA kort som pilot.

Indflydelse gennem din tillidsrepræsentant og afdeling

Medlemsmøder og generalforsamlinger sikrer, at du har indflydelse på indholdet i din overenskomst og valget af din tillidsrepræsentant, som du naturligvis får direkte adgang til på din arbejdsplads. Både din tillidsrepræsentant og afdeling er klar til at hjælpe dig, når du har behovet for det. Mange af vores afdelinger har selv deres egen hjemmeside, nyhedsbrev og lokale arrangementer tilpasset til dine behov. FPU bruger mange ressourcer på at kompetenceudvikle dine tillidsrepræsentanter så de er bedst muligt klædt på til at hjælpe dig og dine kollegaer.

Lønforhandlinger

Hvis du ikke har en overenskomst eller en tillidsrepræsentant på din arbejdsplads, hjælper vi dig før, under og efter dine lønforhandlinger. Vores medarbejdere, der har stor erfaring og ekspertise i forhandlinger, står altid klar til at hjælpe dig.
Vi holder dig opdateret med relevante nyheder

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev direkte på vores hjemmeside, hvor vi også holder dig opdateret om branchen og andre relevante nyheder for dig og dit ansættelsesforhold. Du kan også følge vores arbejde på vores side på Facebook.

Erstatninger til medlemmerne

Vores dygtige medarbejdere, afdelinger og bagland henter årligt store summer i erstatning hjem til vores medlemmer, der er blevet snydt på deres arbejdsplads eller har fået en arbejdsskade.

Konkursdækning

Vi hjælper dig, hvis din arbejdsgiver går konkurs eller i betalingsstandsning og fører sagen hele vejen for dig.

Social dumping

FPU kæmper dagligt for dig som medlem nationalt, europæisk og internationalt for at bekæmpe den stigende grad af social dumping i branchen, for at sikre dig bedst mulige ansættelsesforhold nu og i fremtiden.

Bliv medlem!