FPU og CityJet indgår aftale om ny overenskomst

Konflikten afblæst: FPU og CityJet indgår aftale om ny overenskomst

FPU og CityJet indgår aftale om ny overenskomst

I de tidlige morgentimer kunne Flyvebranchens Personale Union og CityJet efter mange måneders forhandling samt de senest 17 timers forhandling i Forligsinstitution sætte underskrift på en ny overenskomst.

Det er en overenskomst for piloterne i CityJets danske datterselskab Cimber.

Aftalen betyder først og fremmest, at piloterne i Cimber er sikret en fair overenskomst de næste tre år.

Aftalen betyder også, at den varslede konflikt og sympatikonflikter mod CityJet og Cimber er udsat ind til, der ligger et endelig resultat af medlemmernes urafstemning.

“Vi er glade for, at der nu ligger en aftale.

Det har været nogle hårde forhandlinger, men vi glæder os nu over at kunne se fremad og præsentere vores medlemmer for resultatet, inden det går til urafstemning”, siger Anders Mark Jensen, næstformand i Flyvebranchens Personale Union.

FPU nyhedsbrev

Modtag nyheder om dit fag, om FPU og om branchen.

Vi udsender nyhedsbreve ca. hver 2. måned.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Fakta om FPU

Flyvebranchens Personale Union (FPU) organiserer både piloter, kabinepersonale og AFIS operatør i hele Skandinavien og Grønland, og herudover vi den største organisation i Danmark der organiserer piloter.

FPU har eksisteret siden 1970. FPU ledes demokratisk af en valgt daglig ledelse med formand og næstformanden og en bestyrelse bestående af formændene fra de største medlemsafdelinger.

FPU er tilsluttet LO via Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane. Herudover er vi medlem af DALPA, ECA, IFALPA, NTF, ETF og ITF.

FPU arbejder strategisk efter vores 4 bærende værdier:

  • Medlemmerne i centrum
  • Udvikling
  • Respekt
  • Åbenhed