FPU’s opbygning og historie

FPU blev stiftet i 1970 og har lige siden været en del af LO. FPU var fra begyndelsen og indtil maj 2017 er fra maj 2016 desuden en del af Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane, der er et formelt samarbejde med Dansk Jernbaneforbund.

Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane bistår FPU med opgaver indenfor medlemsservice, jura og sagsbehandling. Det er også brancheorganisa­tionen, der giver FPU’s medlemmer adgang til forsikringer og andre medlemsfordele.

FPU’s Opbygning

Kongressen i FPU er vores øverste myndighed, der ordinært samles hvert 4 år, hvor de organisatoriske og fagpolitiske linjer udstikkes, og hvor ledelsen i FPU vælges.

Mellem kongressen forvaltes FPU af vores hovedbestyrelse, der mødes 4-6 gange årligt. Hovedbestyrelsen består af ledelsen i FPU og samtlige afdelingsformænd.

Vores hovedbestyrelse består af Thilde Waast, Formand for FPU, og Anders Mark Jensen, næstformand i FPU, samt formændene fra vores ni afdelinger og FPU’s repræsentant i DALPA.

Vores lokalafdelinger – din repræsentant

FPU består af 10 afdelinger, herunder uafhængige og individuelle piloter, AFIS-operatører og kabineansatte, og 20 klubber. Vi er et mangfoldigt fællesskab, hvilket er en væsentlig styrke i en stadig mere kompleks luftfartsbranche.

Den direkte kontakt til medlemmerne vil normalt foregå via den lokale afdeling eller tillidsrepræsentant.

Det er primært vores lokalafdelinger og de tillidsvalgte, som selv forhandler og forvalter overenskomsten på arbejdspladsen. Vores afdelinger vil altid få råd og bistand fra FPU og resten af vores faglige bagland under hele processen.