SPU

SAS piloter: Behov for politisk handling!

Udmeldingen fra SAS i dag har skabt vrede, frustration og nervøsitet. Desværre er det ikke en stor overraskelse, men var forventet.

Det er derfor også med stor beklagelse, at vi kunne konstatere finansministerens svar med, at det er en nødvendighed for, at SAS kan konkurrere på markedet.

Formanden for hovedorganisationen for SAS piloterne og FPU – LO, Lizette Risgaard er dog også stærkt bekymret, men opfordrer politikerne til handling nu:

Det er helt afgørende, at de europæiske lande bliver enige om nogle ordentlige rammer for europæisk luftfart, så selskaberne ikke konkurrerer med hinanden om dårligere og dårligere løn- og arbejdsvilkår”, siger Lizette Risgaard til Politiken.

Formanden for SPU (SAS Pilot Union), foreningen for SAS piloter i Danmark der er organiseret i LO og FPU, Christian Fyrst udtaler sig:

Vi har en vis forståelse for, at SAS er nødsaget til at gå denne vej. Det er et resultat af, at konkurrencesituationen i luftfart har fået lov til at køre ud af kontrol. Vi mangler politisk indgriben og nogle klare rammevilkår for luftfart således, at vi alle arbejder under de samme vilkår”.

Christian Fyrst medvirker desuden i TV Avisen 18.30 og 21.30 på DR.

FPU forsætter vores arbejde med at få politiske løsninger på den uholdbare konkurrencesituation i luftfart.

Vi er i kontakt med vores søsterorganisationer i både England og Spanien for at undgå, at der bliver yderligere pres på markedet og de ansatte, og samtidig holde SAS op på deres moralske forpligtigelser.

Læs også denne kronik i Finans om luftfartbranchen.

FPU nyhedsbrev

Modtag nyheder om dit fag, om FPU og om branchen.

Vi udsender nyhedsbreve ca. hver 2. måned.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Fakta om FPU

Flyvebranchens Personale Union (FPU) organiserer både piloter, kabinepersonale og AFIS operatør i hele Skandinavien og Grønland, og herudover vi den største organisation i Danmark der organiserer piloter.

FPU har eksisteret siden 1970. FPU ledes demokratisk af en valgt daglig ledelse med formand og næstformanden og en bestyrelse bestående af formændene fra de største medlemsafdelinger.

FPU er tilsluttet LO via Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane. Herudover er vi medlem af DALPA, ECA, IFALPA, NTF, ETF og ITF.

FPU arbejder strategisk efter vores 4 bærende værdier:

  • Medlemmerne i centrum
  • Udvikling
  • Respekt
  • Åbenhed